Składniki
- 1 szklanka majonezu
- 3 ogórki konserwowe
- 5 grzybków marynowanych
- 2 łyżki gęstej śmietany
- 1/2 pęczka szczypiorku
- ziarenka czerwonego pieprzu
- listek laurowy
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Majonez połączyć ze śmietaną, dodać drobno posiekane ogórki, 4 drobno posiekane grzybki (1 grzybek pokroić w cienkie plasterki, pozostawić do dekoracji), opłukany i drobno posiekany szczypiorek, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
- Sos podawać w sosjerce przybrany plasterkami grzybka, listkiem laurowym, kilkoma ziarenkami czerwonego pieprzu.
Info Kulinarka
Wyśmienicie podkreśla smak każdej wędlin i zimnej pieczeni, doskonały do gotowanych ryb podawanych na zimno
Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Grzybki w marynacie łagodnej ; Grzybki z papryką w marynacie ostrej
Kulinarek poleca; Sos tatarski