SOS TATARSKI Z GRZYBKAMI


Składniki

  • 1 szklanka majonezu
  • 3 ogórki konserwowe
  • 5 grzybków marynowanych
  • 2 łyżki gęstej śmietany
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • ziarenka czerwonego pieprzu
  • listek laurowy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Majonez połączyć ze śmietaną, dodać drobno posiekane ogórki, 4 drobno posiekane grzybki (1 grzybek pokroić w cienkie plasterki, pozostawić do dekoracji), opłukany i drobno posiekany szczypiorek, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
  • Sos podawać w sosjerce przybrany plasterkami grzybka, listkiem laurowym, kilkoma ziarenkami czerwonego pieprzu.
     

Info Kulinarka

Wyśmienicie podkreśla smak każdej wędlin i zimnej pieczeni, doskonały do gotowanych ryb podawanych na zimno

Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Grzybki w marynacie łagodnej ; Grzybki z papryką w marynacie ostrej

Kulinarek poleca; Sos tatarski

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]