MARYNATA WINNO/WARZYWNA


Składniki

  • 2 szklanki białego wytrawnego wina
  • 1 mała marchew
  • 1/2 małego selera
  • 1 mały por
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 3 łyżki oliwy ekstra vergin

Etapy przygotowania

  • Marchew i seler opłukać, obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, por oczyścić, opłukać, osuszyć, posiekać, czosnek obrać, posiekać.
  • Wino połączyć z oliwą, dodać marchew, seler, por, czosnek, tymianek i rozmaryn, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do drobiu i wieprzowiny

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Marynatę winno/warzywną inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]