Składniki
- 2 szklanki białego wytrawnego wina
- 1 mała marchew
- 1/2 małego selera
- 1 mały por
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka rozmarynu
- 3 łyżki oliwy ekstra vergin
Etapy przygotowania
- Marchew i seler opłukać, obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach, por oczyścić, opłukać, osuszyć, posiekać, czosnek obrać, posiekać.
- Wino połączyć z oliwą, dodać marchew, seler, por, czosnek, tymianek i rozmaryn, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 15 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do drobiu i wieprzowiny
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy
Kulinarek poleca; Marynatę winno/warzywną inaczej