MARYNATA WINNO/WARZYWNA


Składniki

  • 1,5 szklanki białego wytrawnego wina
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 1 mały por
  • 1 mała marchew
  • 1/2 małego selera
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Czosnek i cebulę obrać, posiekać, por oczyścić, opłukać, osuszyć, posiekać, marchew i seler, opłukać, obrać, posiekać.
  • Posiekane warzywa połączyć z winem, dodać szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do drobiu i wieprzowiny

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Marynatę winno/warzywną inaczej

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]