Składniki
- 1,5 szklanki białego wytrawnego wina
- 3 ząbki czosnku
- 1 duża cebula
- 1 mały por
- 1 mała marchew
- 1/2 małego selera
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Czosnek i cebulę obrać, posiekać, por oczyścić, opłukać, osuszyć, posiekać, marchew i seler, opłukać, obrać, posiekać.
- Posiekane warzywa połączyć z winem, dodać szczyptę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Doskonała do drobiu i wieprzowiny
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Marynatę winno/warzywną inaczej