KIEŁBASA Z GRILLA Z ZIEMNIAKAMI I CEBULĄ


Składniki

  • 8 kiełbasek śląskich
  • 5 dużych ziemniaków
  • 2 duże cebule
  • 1/2 szklanki piwa
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ziemniaki dokładnie umyć, zagotować osoloną wodę, wrzątkiem wody zalać umyte ziemniaki w skórkach, ponownie doprowadzić do wrzenia wody, następnie zmniejszyć ogień, ziemniaki ugotować na półmiękko, odcedzić, przestudzić, obrać ze skórek, Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w grube plasterki.
  • Cebulę obrać, pokroić w grube plasterki, natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Kiełbaski ponacinać, wraz z pokrojonymi ziemniakami, pokrojoną cebulą, ułożyć na aluminiowej tacce, grillować do czasu, aż kiełbaski i warzywa się przyrumienią, w czasie grillowania, warzywa i kiełbaski odwracać 2 – 3 razy polewając kiełbaski piwem.
  • Kiełbaski podawać z warzywami oprószonymi solą i pieprzem, posypanymi posiekaną natką pietruszki.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące ziemniaków ; Rady dotyczące oleju ; Rady dotyczące grillowania ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; wyśmienity do kiełbasy Sos musztardowy ; Sos żurawinowy

Kulinarek poleca; Sosy do zimnych i ciepłych przekąsek ; Potrawy z grilla

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]