SAŁATKA ZIEMNIACZANA Z MOZZARELLĄ


Składniki

  • 70 dag małych młodych ziemniaków
  • 30 dag pomidorków koktajlowych
  • 1 cebula
  • 1 pojemnik mozzarelli (mini kulek)
  • 1/2 szklanki bulionu warzywnego z kostki
  • 1/2 pęczka bazylii
  • 1/2 pęczka tymianku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ziemniaki dokładnie umyć, oskrobać, ugotować Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, odcedzić, ostudzić.
  • Pomidorki umyć, osuszyć, przekroić na pół, cebulę obrać, posiekać, mozzarellę osączyć z zalewy, bazylię, tymianek i natkę pietruszki opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Zalewa; posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, zalać bulionem i octem balsamicznym, zagotować, przyprawić solą i pieprzem, dodać posiekane zioła, przemieszać, odstawić, lekko przestudzić.
  • Przestudzoną zalewą zalać ugotowane ziemniaki, dodać połówki pomidorków, kulki mozzarelli, przemieszać, odstawić pod przykryciem na 30 minut do lodówki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziemniaków ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]