KOTLETY MIELONE SMAŻONE W BOCZKU


Składniki

  • 60 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 8 cienkich plasterków wędzonego boczku
  • 1 czerstwa zwykła bułka
  • 1 jajko
  • 1 łyżka ostrej musztardy
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • olej
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, musztardę oraz tymianek, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić masę mięsną.
  • Z wyrobionej masy uformować osiem owalnych kotletów, każdy owinąć plastrem boczku.
  • Kotlety owinięte w boczku smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
  • Podawać na ciepło, przybrane gałązką natki pietruszki.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]