Składniki
- 60 dag mielonego mięsa wieprzowego
- 8 cienkich plasterków wędzonego boczku
- 1 czerstwa zwykła bułka
- 1 jajko
- 1 łyżka ostrej musztardy
- 1 łyżka suszonego tymianku
- olej
- sól, pieprz
- kilka gałązek natki pietruszki
Etapy przygotowania
- Do mięsa wbić jajko, dodać namoczoną i odciśniętą bułkę, musztardę oraz tymianek, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wyrobić masę mięsną.
- Z wyrobionej masy uformować osiem owalnych kotletów, każdy owinąć plastrem boczku.
- Kotlety owinięte w boczku smażyć na rozgrzanym oleju po 5 minut z każdej strony.
- Podawać na ciepło, przybrane gałązką natki pietruszki.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oleju