SOS CYTRYNOWY


Składniki

  • 5 łyżek oliwy
  • 5 łyżek wody mineralnej
  • 2 łyżki wytrawnego białego wina
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 2 łyżeczki posiekanego estragonu
  • 1  duża cytryna
  • cukier
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z wodą mineralną i winem, dodać posiekany szczypiorek, posiekany estragon, sok wyciśnięty z całej cytryny, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty

Kulinarek poleca; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sałaty ; Właściwości lecznicze oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]