Składniki
- 5 łyżek oliwy
- 5 łyżek wody mineralnej
- 2 łyżki wytrawnego białego wina
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku
- 2 łyżeczki posiekanego estragonu
- 1 duża cytryna
- cukier
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Oliwę połączyć z wodą mineralną i winem, dodać posiekany szczypiorek, posiekany estragon, sok wyciśnięty z całej cytryny, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 15 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty
Kulinarek poleca; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sałaty ; Właściwości lecznicze oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw