SOS CEBULOWY


Składniki

  • 6 łyżek oliwy
  • 5 łyżek wody mineralnej
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • cukier
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Cebulę obrać posiekać, koperek i szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
  • Oliwę połączyć z wodą mineralną, octem winnym, sokiem z cytryny, wymieszać, dodać cebulę, koperek, szczypiorek, szczyptę cukru, do smaku sól i pieprz, przemieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty

Kulinarek poleca; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sałaty ; Właściwości lecznicze oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]