Składniki
- 6 łyżek oliwy
- 5 łyżek wody mineralnej
- 3 łyżki czerwonego octu winnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 czerwona cebula
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka szczypiorku
- cukier
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Cebulę obrać posiekać, koperek i szczypiorek opłukać, osuszyć, posiekać.
- Oliwę połączyć z wodą mineralną, octem winnym, sokiem z cytryny, wymieszać, dodać cebulę, koperek, szczypiorek, szczyptę cukru, do smaku sól i pieprz, przemieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty
Kulinarek poleca; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące sałaty ; Właściwości lecznicze oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw