SOS MIODOWY Z CZOSNKIEM


Składniki

  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cytryna
  • 1 łyżka płynnego miodu
  • 8 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Czosnek obrać przecisnąć przez praskę, dokładnie utrzeć z miodem, dodać sok wyciśnięty z cytryny, wszystko razem połączyć z oliwą, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do surówki z białej i czerwonej młodej kapusty

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]