MARYNATA BALSAMICZNA


Składniki

  • 7 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 5 łyżeczek octu balsamicznego
  • 4 łyżeczki czerwonego pieprzu
  • 1 łyżeczka oregano
  • 5 ząbków czosnku

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z octem, pieprzem i oregano, dodać obrany i drobno posiekany czosnek, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do kotletów schabowych, schabu i steków

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące przypraw ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze przypraw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]