Składniki
-  80 dag ziemniaków
 -  40 dag kiełbasy czosnkowej
 -  1 papryka czerwona
 -  1 papryka zielona
 -  1 papryka żółta
 -  1 cebula czerwona
 -  6 łyżek oleju
 -  1 pęczek natki pietruszki
 -  sól, pieprz, mielona ostra papryka
 
Etapy przygotowania
-  Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plasterki, ugotować w osolonej wodzie.
 -  Kiełbasę pokroić w plasterki, papryki umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie paski, cebulę obrać, pokroić w piórka.
 -  Na patelni, na 1 łyżce oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę, smażyć około 5 minut, dolać pozostały olej, dodać ugotowane, odcedzone ziemniaki, wymieszać, smażyć do czasu, aż nabiorą złocistego koloru, dodać pokrojone papryki, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i mieloną papryką, smażyć jeszcze około 5 minut.
 -  Ziemniaki podawać na ciepło posypane posiekaną natką pietruszki.
 
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju
Kulinarek poleca; Ziemniaki smażone z warzywami
Kulinarek poleca; Surówki