ZIEMNIAKI SMAŻONE Z KIEŁBASĄ I PAPRYKĄ


Składniki

  • 80 dag ziemniaków
  • 40 dag kiełbasy czosnkowej
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula czerwona
  • 6 łyżek oleju
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz, mielona ostra papryka

Etapy przygotowania

  • Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plasterki, ugotować w osolonej wodzie.
  • Kiełbasę pokroić w plasterki, papryki umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w cienkie paski, cebulę obrać, pokroić w piórka.
  • Na patelni, na 1 łyżce oleju zeszklić pokrojoną cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę, smażyć około 5 minut, dolać pozostały olej, dodać ugotowane, odcedzone ziemniaki, wymieszać, smażyć do czasu, aż nabiorą złocistego koloru, dodać pokrojone papryki, wymieszać, przyprawić solą, pieprzem i mieloną papryką, smażyć jeszcze około 5 minut.
  • Ziemniaki podawać na ciepło posypane posiekaną natką pietruszki.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Ziemniaki smażone z warzywami

Kulinarek poleca; Surówki

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]