Składniki
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 6 łyżek majonezu
- 5 łyżek startego chrzanu
- 4 łyżki soku z cytryny
- 2 posiekane czerwone cebule
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 starte jabłko
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Jogurt zmiksować z majonezem, chrzanem, sokiem z cytryny, cebulą, koperkiem i jabłkiem.
- Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Info Kulinarka
Wyśmienicie podkreśla smak każdej pieczeni i wędliny, doskonały do gotowanych ryb podawanych na zimno
Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców
Kulinarek poleca; Sos chrzanowy z kaparami ; Sos chrzanowy z rodzynkami