SOS CHRZANOWY Z JABŁKIEM


Składniki

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 6 łyżek majonezu
  • 5 łyżek startego chrzanu
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 2 posiekane czerwone cebule
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 starte jabłko
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jogurt zmiksować z majonezem, chrzanem, sokiem z cytryny, cebulą, koperkiem i jabłkiem.
  • Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienicie podkreśla smak każdej pieczeni i wędliny, doskonały do gotowanych ryb podawanych na zimno

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek poleca; Sos chrzanowy z kaparami ; Sos chrzanowy z rodzynkami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]