SOS CHRZANOWY Z RODZYNKAMI


Składniki

  • 250 ml jogurtu naturalnego
  • 2 jabłka
  • 3 łyżki startego chrzanu
  • 2 łyżki rodzynek
  • 50 ml winiaku
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Jabłka umyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
  • Rodzynki namoczyć w winiaku, odcedzić.
  • Jogurt połączyć z jabłkami, chrzanem, rodzynkami, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem, schłodzić w lodówce.
     

Info Kulinarka

Wyśmienicie podkreśla smak każdej pieczeni i wędlin, doskonały do gotowanych ryb podawanych na zimno

Kulinarek poleca; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek poleca; Sos chrzanowy z jabłkiem ; Sos chrzanowy z kaparami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]