SOS CHRZANOWY Z KAPARAMI


Składniki

  • 250 ml majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ogórki konserwowe
  • 3 łyżki kaparów
  • 1 łyżka startego chrzanu
  • cukier, sól, świeżo mielony pieprz
  • mielona papryka

Etapy przygotowania

  • Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, ogórki i kapary osączyć z zalewy, bardzo drobno posiekać.
  • Majonez połączyć z czosnkiem, ogórkami, kaparami, chrzanem, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku szczyptą cukru, solą, świeżo mielonym pieprzem, wierzch sosu posypać mieloną papryką, odstawić na około 60 minut do lodówki.
     

Info Kulinarka

Wyśmienicie podkreśla smak każdej pieczeni i wędlin, doskonały do gotowanych ryb podawanych na zimno

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]