Składniki
- 250 ml majonezu
- 2 ząbki czosnku
- 2 ogórki konserwowe
- 3 łyżki kaparów
- 1 łyżka startego chrzanu
- cukier, sól, świeżo mielony pieprz
- mielona papryka
Etapy przygotowania
- Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, ogórki i kapary osączyć z zalewy, bardzo drobno posiekać.
- Majonez połączyć z czosnkiem, ogórkami, kaparami, chrzanem, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku szczyptą cukru, solą, świeżo mielonym pieprzem, wierzch sosu posypać mieloną papryką, odstawić na około 60 minut do lodówki.
Info Kulinarka
Wyśmienicie podkreśla smak każdej pieczeni i wędlin, doskonały do gotowanych ryb podawanych na zimno
Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące czosnku ; Właściwości lecznicze warzyw