BEFSZTYKI W MARYNACIE BALSAMICZNEJ


Składniki

  • 80 dag rostbefu
  • 4 cebule
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżki rozmarynu
  • 2 łyżki masła
  • olej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry grubości około 2 – 3 cm.
  • Cebule obrać, opłukać, jedną posiekać, pozostałe pokroić w plastry.
  • Marynata; oliwę połączyć z octem, dodać posiekaną cebulę, rozmaryn, wszystko razem zmiksować.
  • Marynatą zalać pokrojone mięso, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 3 godziny.
  • Po wyjęciu mięsa z marynaty, plastry mięsa lekko rozbić, przyprawić solą i pieprzem, smażyć na rozgrzanym oleju po 8 minut z obu stron na rumiano.
  • Cebulę pokrojoną w plastry zeszklić na maśle.
  • Befsztyki podawać przybrane zeszkloną cebulą.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy i oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy i oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]