SAŁATKA WARZYWNA Z KASZĄ I KIEŁBASĄ

Sałatka
Składniki

  • 20 dag kaszy jęczmiennej perłowej
  • 20 dag kabanosów bankietowych
  • 4 kiszone ogórki
  • 1 cebula (mała)
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 papryki zielonej
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1/2 pęczka koperku
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól, pieprz

Składniki na sos

  • 8 łyżek oliwy
  • 3 ząbki czosnku

Etapy przygotowania

  • Kaszę ugotować w osolonym wrzątku i osączyć Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania.
  • Kabanosy (bankietowe do koreczków dipów i sałatek) i ogórki pokroić ukośnie w plasterki, cebulę obrać, posiekać, papryki oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w drobną kostkę, koperek i natkę pietruszki, posiekać.
  • Sos; oliwę połączyć z obranym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, wymieszać.
  • Wszystkie składniki razem wymieszać, polać sosem, przemieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.

Sałatka

Sałatka

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]