MINTAJ W SZPINAKU


Składniki

  • 80 dag filetów z mintaja
  • 60 dag szpinaku
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1/2 cytryny
  • 1 warzywna kostka do smaku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą, pieprzem, połową pokruszonej kostki smakowej, posypać koperkiem, zwinąć w roladki, spiąć wykałaczką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zapiekać 20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C.
  • Szpinak umyć, oberwać listki bez ogonków, wrzucić do wrzącej posolonej wody, zagotować, odcedzić.
  • Cebule i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać szpinak, wymieszać, doprawić jogurtem i połową pokruszonej kostki smakowej, smażyć około 5 minut.
  • Roladki mintaja podawać na ciepło, ułożone na szpinaku.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące ryb ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ryb ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]