GULASZ Z WĄTRÓBKĄ


Składniki

  • 60 dag wątróbki cielęcej
  • 25 dag fasolki szparagowej
  • 6 pomidorów
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziaren pieprzu czarnego
  • sól, pieprz, cukier
  • kilka gałązek bazylii

Etapy przygotowania

  • Wątróbkę opłukać, oczyścić z błony, pokroić w dużą kostkę.
  • Fasolkę umyć, oczyścić z włókien, pokroić na kawałki, cebulę obrać, pokroić w piórka, czosnek obrać, drobno posiekać.
  • Pomidory umyć, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w dużą kostkę.
  • Na 2 łyżkach oliwy podsmażyć cebulę i czosnek, dodać fasolkę i pomidory, wlać bulion warzywny, dodać listki laurowe i ziarenka pieprzu, posolić, wymieszać, dusić pod przykryciem, aż fasolka będzie miękka.
  • Wątróbkę oprószyć pieprzem, obsmażyć na 3 łyżkach oliwy, dodać do duszonych warzyw, wymieszać, całość dusić jeszcze około 5 minut, przyprawić solą i cukrem.
  • Gulasz podawać przybrany listkami bazylii.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]