MORSZCZUK W SOSIE PIKANTNYM

Morszczuk
Składniki

  • 1 kg filetów z morszczuka
  • 200 ml sosu sojowego
  • 3 łyżki mąki kukurydzianej
  • olej do smażenia
  • szczypiorek do dekoracji

Składniki na sos

  • 4 łyżki przecieru pomidorowego
  • 4 łyżeczki sosu sojowego
  • 3 łyżki octu ryżowego
  • 1 łyżeczka sosu chili

Etapy przygotowania

  • Filety rybne opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, maczać w sosie sojowym i obtaczać w mące, smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia ryb.
  • Sos; przecier pomidorowy wymieszać z sosem sojowym, octem ryżowym, sosem chili.
  • Rybę ułożyć na półmisku, polać sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem, podawać na zimno lub ciepło.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące ryb ; Rady dotyczące smażenia ryb ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze ryb ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]