KOTLETY MIELONE Z GRZYBAMI


Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 30 dag świeżych podgrzybków
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 4 łyżki mąki
  • 1 jajko
  • olej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paski, odstawić
  • Cebulę obrać, opłukać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju.
  • Do zeszklonej cebuli dodać pokrojone grzyby, przemieszać, smażyć do odparowania połowy płynu z grzybów Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, zestawić z ognia, wystudzić.
  • Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.
  • Do usmażonych grzybów dodać mięso, czosnek, bułkę tartą, wbić jajko, przyprawić solą i pieprzem, wszystko razem dokładnie wymieszać (jeżeli masa jest za gęsta należy dodać odrobinę zimnej przegotowanej wody).
  • Z wyrobionej masy uformować owalne kotlety, obtaczać w mące, smażyć na rozgrzanym oleju po około 3 minuty z każdej strony Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące smażenia ; Rady dotyczące grzybów ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]