KAPUSTA KWASZONA Z MARCHEWKĄ


Składniki

  • 60 dag kiszonej kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 cebule dymki
  • 15 dag białej rzodkiewki
  • 3 łyżki octu owocowego
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki cukru
  • sól, pieprz, imbir

Etapy przygotowania

  • Kapustę odcisnąć (zbyt kwaśną opłukać, dokładnie odcisnąć), drobno poszatkować.
  • Marchewkę i rzodkiewkę obrać, zetrzeć na tarce, cebulę pociąć w plasterki, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
  • Wszystkie przygotowane warzywa dodać do kapusty i wymieszać.
  • Sos; ocet utrzeć z cukrem, solą, pieprzem i szczyptą imbiru, ucierając powoli dolewać olej, następnie ubić trzepaczką na jednolity sos.
  • Kapustę wymieszaną z warzywami polać przygotowanym sos, przemieszać, odstawić do lodówki na około 30 minut.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Kapustę kwaszoną z ananasem i jabłkiem ; Kapustę kwaszoną z ananasem i papryką

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]