KOTLETY SCHABOWE Z GRZYBAMI


Składniki

  • 50 dag schabu środkowego
  • 40 dag pieczarek
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 2 cebule
  • 1 pomidor
  • 6 łyżek bułki tartej
  • 4 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • 2 jajka
  • olej
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki, cebulę i pomidora pokroić w kostkę.
  • Na maśle poddusić pieczarki z cebulą, doprawić solą i pieprzem, dodać pomidora i jeszcze chwilę dusić.
  • Z mięsa zdjąć włókna, pokroić na 4 kotlety tak aby każdy był z kostką.
  • Pokrojone kotlety z obu stron rozbić tłuczkiem moczonym w wodzie.
  • Rozbite kotlety oprószyć solą i pieprzem, panierować w jajku i bułce tartej, smażyć na złocisty kolor Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia.
  • Usmażone kotlety włożyć do formy pieczeniowej, na każdym ułożyć warstwę podduszonych pieczarek i przykryć je serem pokrojonym w paseczki.
  • Piec przez około 4 minuty w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C Zobacz Info; Rady dotyczące pieczenia.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące smażenia ; Rady dotyczące pieczenia ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące grzybów ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Jarzynkę duszoną z boczkiem ; Kapustę gotowaną z boczkiem wyśmienite przystawki do kotleta schabowego podanego z pieczywem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]