PULPETY MIĘSNE W SOSIE KOPERKOWYM

Pulpety mięsne (OneDrive)
Składniki

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 czerstwa zwykła bułka
  • 1 /2 szklanki mleka
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • 1/2 cytryny
  • 3 łyżki mąki
  • 6 szklanek bulionu warzywnego
  • sól, biały pieprz

Etapy przygotowania

  • Bułkę namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć, cebulę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.
  • Mięso wymieszać z bułką, dodać cebulę, wbić jajko, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem, dobrze wyrobić masę mięsną.
  • Z masy mięsnej uformować niewielkie, okrągłe klopsiki i obtoczyć je w mące.
  • Zagotować bulion warzywny, do bulionu dodać uformowane klopsiki, gotować 5 minut od momentu wypłynięcia na powierzchnię, wyjąć z bulionu odstawić w ciepłe miejsce.
  • Klopsiki podawać polane sosem koperkowym.

Pulpety mięsne (OneDrive)

Pulpety mięsne (OneDrive)

Pulpety mięsne w sosie koperkowym (OneDrive)

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące cebuli ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca: Sos koperkowy

Sos koperkowy (OneDrive) 

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]