SOS KOPERKOWY


Składniki

  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Bulion warzywny zagotować, koperek opłukać, osuszyć,posiekać, śmietanę wymieszać z mąką Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania – Zagęszczenie sosu, wlać do bulionu, podgrzewać na małym ogniu około 5 minut, często mieszając, dodać posiekany koperek, przyprawić solą i pieprzem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do gotowanych ryb podawanych na ciepło, znakomity do mięsnych i rybnych klopsików, doskonały do kotletów warzywnych

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]