POMIDORY DUSZONE W CEBULI I CZOSNKU


Składniki

  • 6 dużych pomidorów
  • 2 duże cebule
  • 2 duże ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, cebulę i czosnek obrać, posiekać.
  • Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać pokrojone pomidory i posiekany czosnek, przemieszać, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 5 minut, przyprawić do smaku solą i pieprzem.


Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące pomidorów ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]