MINTAJ PIECZONY W ZIOŁACH


Składniki

  • 6 filetów z mintaja
  • 1 opakowanie oregano
  • 6 łyżeczek soku z cytryny
  • 6 łyżeczek masła
  • sól, pieprz
  • 6 gałązek świeżej bazylii

Etapy przygotowania

  • Filety rybne umyć (zamrożone rozmrozić w lodówce), osuszyć, oprószyć z obu stron solą i pieprzem, z jednej strony obficie posypać oregano, bazylię opłukać, osuszyć, odstawić.
  • Każdy filet ułożyć na kawałku foli aluminiowej, skropić sokiem z cytryny, na każdym ułożyć po 1 łyżeczce masła, folię z filetami luźno zawinąć.
  • Filety w foliach ułożyć w brytfance, piec  35 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 190 stopni C.
  • Mintaja podawać na ciepło, przybrać gałązką bazylii.

 

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące ryb ; Rady dotyczące pieczenia ryb ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ryb ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]