SAŁATKA JARZYNOWA


Składniki

  • 5 dużych marchewek
  • 2 średnie ziemniaki
  • 1 duża pietruszka
  • 1 średni seler
  • 1 por
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 1 duże jabłko
  • 1 puszka kukurydzy
  • 3 ogórki konserwowe
  • 6 jajek
  • majonez
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Marchewki, ziemniaki, pietruszkę i seler umyć, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, obrać.
  • Białą część pora oczyścić i umyć, cebulę obrać, paprykę i jabłko, umyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, kukurydzę i ogórki osączyć.
  • Przygotowane warzywa, jabłko i ogórki drobno posiekać, część pozostawić do dekoracji.
  • Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, wystudzić, obrać, pół jajka pozostawić do dekoracji, resztę drobno posiekać.
  • Wszystkie posiekane składniki połączyć z kukurydzą, przyprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać, dodać majonez wg uznania, ponownie przemieszać.
  • Sałatkę przełożyć do salaterki, udekorować jajkiem i pozostawionymi warzywami, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]