SAŁATKA ŁOSOSIOWA


Składniki

  • 60 dag ziemniaków
  • 40 dag filetu łososia
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1/2 szklanka śmietany
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ziemniaki umyć, ugotować w skórkach w osolonej wodzie, ostudzić, obrać ze skórek Zobacz Info; Rady dotyczące warzyw, pokroić w kostkę.
  • Łososia oczyścić ze skóry, umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, połączyć z ziemniakami, skropić sokiem z cytryny, przemieszać.
  • Pietruszkę opłukać, osuszyć, posiekać, śmietanę do smaku przyprawić solą i pieprzem.
  • Sałatkę polać śmietaną, posypać natką pietruszki (część pozostawić do dekoracji), przemieszać, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 15 minut.
  • Sałatkę podawać w salaterce, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze ryb

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]