KOTLETY KRYZYSOWE

Kotlety
Składniki

  • 70 dag mortadeli
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej
  • sól, pieprz

Składniki dodatkowe

  • kilka liści sałaty karbowanej

Etapy przygotowania

  • Mortadelę obrać z osłonki, pokroić w plastry grubości około 1 cm, jajka rozkłócić wraz ze szczyptą soli i pieprzu.
  • Plastry mortadeli panierować kolejno w rozkłóconych jajkach i tartej bułce, smażyć (od razu po opanierowaniu) na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złocisty kolor.
  • Kotlety podawać na ciepło (najlepiej zaraz po usmażeniu) ułożone na liściu zielonej sałaty, z pieczywem lub ziemniakami, znakomitym dodatkiem do kotletów jest marynowana kapusta Zobacz Info Kulinarka.

 Kotlety

Kotlety

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące jajek ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze jajek ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek poleca; Kapusta biała marynowana z buraczkami ; Kapusta czerwona marynowana na słodko ; Kapusta pekińska marynowana z warzywami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]