OMLET Z ZIOŁAMI


Składniki

  • 6 jajek
  • 1 pęczek dymki ze szczypiorkiem
  • 1/2 pęczka koperku
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Dymkę ze szczypiorkiem, koperek i natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
  • Jajka wbić do miseczki roztrzepać z jogurtem, posiekaną dymką, szczypiorkiem, koperkiem i natką pietruszki (część natki pozostawić do dekoracji), przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, wlać połowę masy jajecznej, usmażyć z obu stron na złocisty kolor, w ten sam sposób na pozostałym maśle usmażyć drugi omlet Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia omletów.
  • Usmażone omlety złożyć na pół, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać na ciepło od razu po usmażeniu.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące smażenia

Kulinarek poleca; Omlet z bukietem warzyw ; Omlet z parówką i pomidorem ; Omlet z pieczarkami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]