Składniki
- 6 jajek
- 1 pęczek dymki ze szczypiorkiem
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 pęczka natki pietruszki
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Dymkę ze szczypiorkiem, koperek i natkę pietruszki opłukać, osuszyć, drobno posiekać.
- Jajka wbić do miseczki roztrzepać z jogurtem, posiekaną dymką, szczypiorkiem, koperkiem i natką pietruszki (część natki pozostawić do dekoracji), przyprawić do smaku solą i pieprzem.
- Na patelni roztopić 1 łyżkę masła, wlać połowę masy jajecznej, usmażyć z obu stron na złocisty kolor, w ten sam sposób na pozostałym maśle usmażyć drugi omlet Zobacz Info; Rady dotyczące smażenia omletów.
- Usmażone omlety złożyć na pół, posypać posiekaną natką pietruszki, podawać na ciepło od razu po usmażeniu.
Info Kulinarka
Kulinarek poleca; Rady dotyczące smażenia
Kulinarek poleca; Omlet z bukietem warzyw ; Omlet z parówką i pomidorem ; Omlet z pieczarkami