SOS ZIOŁOWY


Składniki

  • 250 ml śmietany 18%
  • 1,5 topionego serka kremowego
  • 3 łyżki posiekanego pora
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • sól, biały pieprz

Etapy przygotowania

  • W rondelku roztopić masło, dodać posiekany por, koperek i natkę pietruszki, przemieszać, dodać serek topiony, wlać śmietanę, mieszając mocno podgrzać na małym ogniu, aż serek całkowicie się roztopi (nie gotować), przyprawić do smaku solą i białym pieprzem.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do pierogów ruskich i pierogów z warzywami

Kulinarek poleca; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Pierogi ruskie ; Pierogi ruskie inaczej ; Pierogi z botwinką

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]