MARYNATA CZOSNKOWA


Składniki

  • 12 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • świeżo mielony czarny pieprz

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z obranym i przeciśnięty przez praskę czosnkiem, dodać musztardę i sos sojowy, doprawić świeżo mielonym pieprzem, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do cielęciny, znakomita do kurczaka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]