Składniki
- 12 łyżek oliwy ekstra vergin
- 1 duża biała cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka kolendry
- 1 łyżka mielonego kminku
- 1 łyżeczka curry
- sól, świeżo mielony czarny pieprz
Etapy przygotowania
- Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
- Oliwę połączyć z posiekaną cebulą i posiekanym czosnkiem, dodać kolendrę, kminek, curry, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
- Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
Info Kulinarka
Znakomita do wszystkich mięs, doskonała do drobiu
Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące przypraw ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze przypraw ; Właściwości lecznicze oliwy