MARYNATA KMINKOWA


Składniki

  • 12 łyżek oliwy ekstra vergin
  • 1 duża biała cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka kolendry
  • 1 łyżka mielonego kminku
  • 1 łyżeczka curry
  • sól, świeżo mielony czarny pieprz

Etapy przygotowania

  • Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
  • Oliwę połączyć z posiekaną cebulą i posiekanym czosnkiem, dodać kolendrę, kminek, curry, przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Znakomita do wszystkich mięs, doskonała do drobiu

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące przypraw ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze przypraw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]