GULASZ Z PAPRYKĄ


Składniki

  • 80 dag mięsa wołowego na gulasz
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka zielona
  • 1 papryka żółta
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka czerwonego wina
  • 2 listki laurowe
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • cukier
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, oczyścić z błony, pokroić w grubą kostkę, papryki umyć, osuszyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w małą kostkę, cebulę obrać, posiekać.
  • W rondlu na rozgrzanym oleju zarumienić pokrojone mięso Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania mięsa, dodać posiekaną cebulę, koncentrat pomidorowy, słodką i ostrą mieloną paprykę, mieszając szybko podsmażyć, wlać 1,5 szklanki gorącej przegotowanej wody, szklankę wina, dodać listki laurowe, kminek, przemieszać, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem, dusić pod przykryciem na małym ogniu 60 minut od czasu do czasu mieszając, dodać pokrojone papryki, przemieszać, dusić dalej około 20 minut, pod koniec gotowania ponownie przyprawić cukrem, solą i pieprzem.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania mięsa ; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące wina ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]