Składniki
- 2 szklanki bulionu warzywnego
- 1/2 pęczka koperku
- 1/2 szklanki śmietany
- 1 łyżka mąki
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Bulion warzywny zagotować, koperek opłukać, osuszyć,posiekać, śmietanę wymieszać z mąką Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania – Zagęszczenie sosu, wlać do bulionu, podgrzewać na małym ogniu około 5 minut, często mieszając, dodać posiekany koperek, przyprawić solą i pieprzem.
Info Kulinarka
Wyśmienity do gotowanych ryb podawanych na ciepło, znakomity do mięsnych i rybnych klopsików, doskonały do kotletów warzywnych
Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania
Kulinarek poleca; Klopsiki w sosie koperkowym ; Kotlety z mintaja ; Pulpety mięsne w sosie koperkowym