SAŁATKA JARZYNOWA

Sałatka (OneDrive)
Składniki

  • 5 marchewek dużych
  • 2 ziemniaki średnie
  • 1 pietruszka duża
  • 1 seler średni
  • 1 por
  • 1 czerwona duża cebula
  • 1 czerwona duża papryka
  • 1 jabłko duże
  • 1 puszka kukurydzy
  • 4 ogórki konserwowe
  • 6 jajek
  • majonez
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Marchewki, ziemniaki, pietruszkę i seler umyć, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić, obrać.
  • Białą część pora oczyścić i umyć, cebulę obrać, paprykę i jabłko, umyć, przekroić, oczyścić z gniazd nasiennych, kukurydzę i ogórki odsączyć, odstawić, natkę pietruszki opłukać, posiekać, odstawić. 
  • Przygotowane warzywa, jabłko i ogórki pokroić w drobniutką kostkę (posiekać).
  • Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, wystudzić, obrać, pokroić w drobniutką kostkę (posiekać).
  • Wszystkie pokrojone składniki połączyć z kukurydzą, przyprawić solą i pieprzem, delikatnie przemieszać, dodać majonez wg uznania (dodano słoiczek o poj. 400 ml), ponownie przemieszać.
  • Sałatkę przełożyć do salaterki, wierzch posypać posiekaną natką pietruszki.

Sałatka (OneDrive)

Sałatka (OneDrive)

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące warzyw ; Rady dotyczące cebuli ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]