GULASZ Z PIECZARKAMI I CZERWONĄ FASOLKĄ


Składniki

  • 80 dag mięsa wieprzowego na gulasz
  • 50 dag pieczarek
  • 5 ogórków konserwowych
  • 3 duże kolorowe papryki
  • 3 duże cebule
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 kostka bulionu mięsnego
  • 1 puszka czerwonej fasolki
  • 1 puszka kukurydzy
  • pieprz
  • majeranek
  • mielona papryka
  • sól czosnkowa
  • olej do smażenia
  • natka pietruszki do dekoracji

Etapy przygotowania

  • Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić w kostkę, przyprawić solą i papryką, odstawić pod przykryciem na 10 minut.
  • Pieczarki umyć, pokroić w paski, paprykę umyć, przekroić na połowę, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski, cebulę obrać, pokroić w piórka.
  • Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojone mięso i przełożyć je do garnka, oddzielnie podsmażyć; pieczarki z cebulą, oraz pokrojoną paprykę, dodać do mięsa, zalać 1 litrem przegotowanej wody, wymieszać, zagotować, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut.
  • Pod koniec gotowania dodać; przecier pomidorowy, rozgnieciony czosnek, rozkruszoną kostkę bulionu, odsączoną z zalewy fasolkę i kukurydzę, wymieszać, gotować dalej około 5 minut, następnie dodać pokrojone w kostkę ogórki, wymieszać, przyprawić pieprzem i majerankiem, gotować jeszcze około 5 minut.
  • Gulasz przybrać natką pietruszki, podawać z pieczywem.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące mięsa ; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]