MARYNATA KORZENNA


Składniki

  • 3 łyżki oliwy ekstra vergin
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy francuskiej
  • 1 łyżka pikantnego keczupu
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • szczypta gałki muszkatołowej

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z miodem, mieszając dodawać kolejno pozostałe składniki.
  • Marynatę przykryć, przed użyciem odstawić na około 5 minut.
     

Info Kulinarka

Doskonała do karkówki, szynki i żeberek

Kulinarek poleca; Rady dotyczące marynat do mięs ; Rady dotyczące miodu ; Rady dotyczące musztardy ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze miodu ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]