INDYK PIECZONY W BOCZKU


Składniki

  • 80 dag filetów z indyka
  • 12 plasterków boczku
  • 50 dag brokułów
  • 25 dag kalafiora
  • 20 dag marchewki
  • 5 dag sera żółtego
  • 3 łyżki oleju
  • 1/2 szklanki śmietany
  • tymianek, rozmaryn
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Brokuły i kalafior oczyścić, opłukać, podzielić na różyczki, marchew oczyścić, pociąć w plasterki.
  • Brokuły, kalafior, marchew wrzucić do posolonego wrzątku, gotować 5 minut, odcedzić, wystudzić, ziemniaki obrać, ugotować w posolonej wodzie.
  • Filety przyprawić solą, pieprzem, ziołami, przeciąć wzdłuż na dwie porcje, każdą owinąć plasterkami boczku, obsmażyć na oleju.
  • Obsmażone mięso i ugotowane warzywa przełożyć do brytfanki, polać śmietaną, posypać startym serem i ziołami, piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 stopni C Zobacz Info; Rady dotyczące pieczenia.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące pieczenia ; Rady dotyczące ziół ; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze ziół ; Właściwości lecznicze oleju

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]