WIEPRZOWINA Z ANANASEM


Składniki

  • 1 kg łopatki wieprzowej z kością
  • 1 puszka ananasa
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Z mięsa zdjąć włókna, pokroić na 2 – 3 cm kotlety tak aby każdy był z kostką.
  • Pokrojone kotlety z obu stron rozbić tłuczkiem moczonym w wodzie.
  • Rozbite kotlety posolić i posypać czarnym pieprzem, posmarować sokiem z ananasa, włożyć do szklanego naczynia i zalać pozostałym sokiem, pozostawić w marynacie przynajmniej przez godzinę w temperaturze pokojowej.
  • Po wyjęciu kotletów z marynaty osuszyć je papierowym ręcznikiem, smażyć z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu, aż nabiorą złocistobrązowego koloru.
  • Kotlety podawać z plastrem ananasa.
  •  

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące oleju ; Właściwości lecznicze oleju ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek poleca; Wieprzowinę zapiekaną z pieczarkami

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]