BARSZCZYK


Składniki

  • 1 karton barszczu czerwonego
  • 5 suszonych moreli
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała laska cynamonu
  • 1 listek laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 1 cytryna
  • koncentrat barszczu czerwonego

Etapy przygotowania

  • Barszcz z kartonu przelać do garnka (barszcz można przyrządzić na domowym zakwasie buraczanym przygotowanym wg receptury Kulinarka Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania zupy).
  • Do barszczu dodać pokrojone w paski suszone morele, drobno posiekany czosnek, cynamon, listek laurowy, ziarenka ziela angielskiego i imbir, przemieszać.
  • Całość podgrzać bez przykrycia na małym ogniu około 15 minut nie doprowadzając do wrzenia, w trakcie podgrzewania przyprawić do smaku sokiem z cytryny i koncentratem barszczu czerwonego.
  • Przed podaniem barszcz przecedzić, podawać gorący.
     

Info Kulinarka

Wyśmienicie rozgrzewa w mroźne zimowe dni

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania zup

Kulinarek poleca; wyśmienite do barszczyku Krokiety z kapustą i serem ; Paszteciki ziemniaczane z rybą ; Paszteciki ziemniaczane z szynką

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]