Składniki
- 60 dag mortadeli
- 1 duża cebula
- 7 średnich ogórków konserwowych
- 7 łyżek majonezu
- sól, pieprz
- kilka gałązek koperku
Etapy przygotowania
- Mortadelę obrać z osłonki, pokroić w dużą kostkę, cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, ogórki osączyć z zalewy, pokroić w plasterki, koperek opłukać osuszyć, odstawić.
- Pokrojoną mortadelę połączyć z pokrojoną cebulą i pokrojonymi ogórkami, dodać majonez, przemieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
- Sałatkę przełożyć do salaterki, wierzch przybrać gałązką koperku.
Info Kulinarka
Szybko i smacznie
Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Sałatki