SAŁATKA Z MORTADELI


Składniki

  • 60 dag mortadeli
  • 1 duża cebula
  • 7 średnich ogórków konserwowych
  • 8 łyżek majonezu
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek koperku

Etapy przygotowania

  • Mortadelę obrać z osłonki, pokroić w dużą kostkę, cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, ogórki osączyć z zalewy, pokroić w plasterki, koperek opłukać osuszyć, odstawić.
  • Pokrojoną mortadelę połączyć z pokrojoną cebulą i pokrojonymi ogórkami, dodać majonez, przemieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić pod przykryciem do lodówki na około 30 minut.
  • Sałatkę przełożyć do salaterki, wierzch przybrać gałązką koperku.

 

Info Kulinarka

Szybko i smacznie

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Ogórki konserwowe ; Ogórki konserwowe z cebulą ; Ogórki konserwowe z chrzanem ; Sałatki

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]