SALSA OGÓRKOWA Z RZODKIEWKĄ


Składniki

  • 6 konserwowych ogórków
  • 12 rzodkiewek
  • 2 papryki czerwone
  • 2 pory
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 8 łyżek majonezu
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Ogórki osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, por oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, szczypiorek opłukać, osuszyć, grubo posiekać.
  • Pokrojone warzywa połączyć, dodać majonez, przemieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut.


Info Kulinarka

Wyśmienita przystawka do pierogów drożdżowych z pieczarkami

Kulinarek poleca; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół

Kulinarek poleca; Pierogi drożdżowe z pieczarkami

Kulinarek poleca; Potrawy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]