Składniki
- 6 konserwowych ogórków
- 12 rzodkiewek
- 2 papryki czerwone
- 2 pory
- 1 pęczek szczypiorku
- 8 łyżek majonezu
- sól, pieprz
Etapy przygotowania
- Ogórki osączyć z zalewy, pokroić w kostkę, rzodkiewki umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę, paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, por oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, szczypiorek opłukać, osuszyć, grubo posiekać.
- Pokrojone warzywa połączyć, dodać majonez, przemieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, odstawić na około 15 minut.
Info Kulinarka
Wyśmienita przystawka do pierogów drożdżowych z pieczarkami
Kulinarek poleca; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące ziół ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze ziół
Kulinarek poleca; Pierogi drożdżowe z pieczarkami
Kulinarek poleca; Potrawy