SAŁATKA WARZYWNA Z JAJKIEM, SEREM I PARÓWKAMI


Składniki

  • 25 dag sera żółtego
  • 4 jajka
  • 4 parówki
  • 4 kiszone ogórki
  • 1 czerwona papryka
  • 1 jabłko
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • 6 łyżek majonezu
  • sól, pieprz
  • kilka gałązek natki pietruszki

Etapy przygotowania

  • Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • Jajka ugotować na twardo Zobacz Info; Rady dotyczące gotowania, wystudzić, obrać, pokroić w drobną kostkę.
  • Parówki obrać z osłonek, przeciąć wzdłuż na połowę, pokroić na kawałki około 2 cm.
  • Paprykę umyć, osuszyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, jabłko umyć, obrać, przekroić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, ogórki pokroić w kostkę, groszek i kukurydzę osączyć z zalewy.
  • Pokrojone warzywa, jabłko, groszek, kukurydzę, połączyć z jajkiem i parówkami, dodać starty ser, majonez, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać, udekorować natką pietruszki.
     

Info Kulinarka

Kulinarek poleca; Rady dotyczące gotowania ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące papryki ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze owoców

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]