CHRZAN TARTY Z JABŁKIEM


Składniki

  • 1 słoiczek tartego chrzanu
  • 1 jabłko
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • sól, cukier

Etapy przygotowania

  • Jabłko umyć, obrać ze skórki, przekroić, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o małych (drobnych) oczkach, skropić sokiem z cytryny.
  • Chrzan wymieszać z jabłkiem i śmietaną, dodać do smaku sól i cukier.

 

Info Kulinarka

Wyśmienicie podkreśla smak każdej wędliny, zimnej pieczeni i jaj gotowanych na twardo

Kulinarek poleca; Rady dotyczące chrzanu ; Rady dotyczące jabłek ; Właściwości lecznicze owoców ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Chrzan tarty z jajkiem

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]