Składniki
- 1 kg buraków
- 3 łyżki tartego chrzanu
- ocet winny
- sól, cukier
Etapy przygotowania
- Buraczki dokładnie umyć, każdego owinąć folią aluminiową, piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 45 stopni C, upieczone ostudzić, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o małych (drobnych) oczkach.
- Buraczki wymieszać z chrzanem, dodać do smaku sól i cukier, przyprawić octem winnym, odstawić do lodówki na około 15 minut.
Info Kulinarka
Doskonałe na surówkę do obiadu, wyśmienite na przystawkę, podkreślą smak każdej wędliny, zimnej pieczeni i jaj gotowanych na twardo
Kulinarek poleca; Rady dotyczące chrzanu ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw
Kulinarek poleca; Buraczki tarte z chrzanem inaczej ; Przystawki do mięs i wędlin ; Surówki