BURACZKI TARTE Z CHRZANEM


Składniki

  • 1 kg buraków
  • 3 łyżki tartego chrzanu
  • ocet winny
  • sól, cukier

Etapy przygotowania

  • Buraczki dokładnie umyć, każdego owinąć folią aluminiową, piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 45 stopni C, upieczone ostudzić, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce o małych (drobnych) oczkach.
  • Buraczki wymieszać z chrzanem, dodać do smaku sól i cukier, przyprawić octem winnym, odstawić do lodówki na około 15 minut.

 

Info Kulinarka

Doskonałe na surówkę do obiadu, wyśmienite na przystawkę, podkreślą smak każdej wędliny, zimnej pieczeni i jaj gotowanych na twardo

Kulinarek poleca; Rady dotyczące chrzanu ; Rady dotyczące warzyw ; Właściwości lecznicze warzyw

Kulinarek poleca; Buraczki tarte z chrzanem inaczej ; Przystawki do mięs i wędlin ; Surówki

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]