SOS NATKOWY


Składniki

  • 2 pęczki natki pietruszki
  • 3 duże ząbki czosnku
  • 8 dag orzechów włoskich
  • 5 dag żółtego sera
  • 12 łyżek oliwy
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Natkę pietruszki opłukać, dokładnie osuszyć, posiekać (małą gałązkę pozostawić do dekoracji), czosnek obrać, posiekać, orzechy posiekać, uprażyć na suchej patelni, ostudzić, ser zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  • Posiekaną natkę połączyć z posiekanym czosnkiem, prażonymi orzechami, startym serem, wszystko razem zmiksować stopniowo dolewając oliwę, miksować do czasu, aż wszystkie składniki dokładnie się połączą, sos przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • Podawać w sosjerce, przybrać gałązką natki pietruszki.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do potraw z makaronu, znakomity do zimnych i ciepłych przekąsek, pasuje do gotowanych jaj, mięs gotowanych, grillowanych i pieczonych

Kulinarek poleca; Rady dotyczące czosnku ; Rady dotyczące sera ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]