Składniki
- 30 dag czerwonych porzeczek
- 50 g nalewki porzeczkowej
- 3 łyżki cukru
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka zielonego pieprzu
Etapy przygotowania
- Porzeczki przebrać, oczyścić z szypułek, opłukać, osączyć Zobacz Info; Rady dotyczące owoców.
- W rondlu zagotować 1/2 szklanki wody wymieszanej z cukrem, do gotującego się syropu dodać osączone porzeczki, nalewkę porzeczkową, miód, zielony pieprz, mieszając doprowadzić do wrzenia, od chwili zawrzenia gotować jeszcze około 2 – 3 minut, odstawić.
Info Kulinarka
Wyśmienity do pieczeni z drobiu
Kulinarek poleca; Rady dotyczące owoców ; Rady dotyczące miodu ; Właściwości lecznicze miodu
Kulinarek poleca; Roladki z piersi indyka w porzeczkach ; Nalewkę z czerwonych porzeczek