SOS PORZECZKOWY


Składniki

  • 30 dag czerwonych porzeczek
  • 50 g nalewki porzeczkowej
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka zielonego pieprzu

Etapy przygotowania

  • Porzeczki przebrać, oczyścić z szypułek, opłukać, osączyć Zobacz Info; Rady dotyczące owoców.
  • W rondlu zagotować 1/2 szklanki wody wymieszanej z cukrem, do gotującego się syropu dodać osączone porzeczki, nalewkę porzeczkową, miód, zielony pieprz, mieszając doprowadzić do wrzenia, od chwili zawrzenia gotować jeszcze około 2 – 3 minut, odstawić.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do pieczeni z drobiu

Kulinarek poleca; Rady dotyczące owoców ; Rady dotyczące miodu ; Właściwości lecznicze miodu

Kulinarek poleca; Roladki z piersi indyka w porzeczkach ; Nalewkę z czerwonych porzeczek

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]