SOS WINNY


Składniki

  • 6 łyżek oliwy
  • 6 łyżek białego wytrawnego wina
  • 3 łyżki białego octu winnego
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz biały

Etapy przygotowania

  • Oliwę połączyć z winem, octem i sokiem wyciśniętym z cytryny, dodać cukier, dokładnie wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem, ponownie przemieszać, odstawić do lodówki na około 10 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do sałatki wiosennej, doskonały do surówki z zielonej sałaty

Kulinarek poleca; Rady dotyczące oliwy ; Rady dotyczące wina ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Sałatkę wiosenną z kurczakiem w sosie kremowym ; Sałatkę wiosenną z łososiem w sosie musztardowym

Kulinarek poleca; Sałatki ; Surówki

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]