SOS POMIDOROWY


Składniki

  • 8 łyżek oliwy
  • 4 łyżki czerwonego octu winnego
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Etapy przygotowania

  • Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać.
  • Oliwę połączyć z octem, dodać koncentrat pomidorowy, posiekaną cebulę i posiekany czosnek, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, odstawić do lodówki na około 15 minut.
     

Info Kulinarka

Wyśmienity do surówki z zielonej sałaty

Kulinarek poleca; Rady dotyczące cebuli i czosnku ; Rady dotyczące oliwy ; Właściwości lecznicze warzyw ; Właściwości lecznicze oliwy

Kulinarek poleca; Sosy do sałatek i surówek

Kulinarek (OneDrive)

[Promuj się w Kulinarku to może być Twoje miejsce Więcej…]